Ο άνθρωπος μεγάλωσε συντροφιά με τα υπόλοιπα πλάσματα της Δημιουργίας. Τα ζώα, τα φυτά και τα ορυκτά, συμπορεύονταν κοντά του, στο... διάβα των αιώνων και των χιλιετηρίδων. Ωστόσο, η σύνδεσή του με τα ζώα ήταν ανέκαθεν πιο στενή. Ίσως γιατί μπορούσε να δεχθεί τη φιλία τους, τη συνεργασία τους, αλλά και το φαγητό του από αυτά.
Πολύ λιγότερο δεσμευμένα από τις πέντε αισθήσεις που μας κυβερνούν, είναι δεκτικά σε ψυχικά και παραψυχικά φαινόμενα. Προαισθάνονται την επιστροφή κάποιου στο σπίτι, τον θάνατο ενός μέλους που είναι μακριά, τον σεισμό πριν εκδηλωθεί κα. Αλλά και μεταξύ αυτών, πολλές είναι οι διαφορές. Άλλο σκυλί θα τρέξει μακριά να σώσει το αφεντικό edunova του που κινδυνεύει, χωρίς να γνωρίζει εκ των προτέρων τον τόπο που βρίσκεται, ενώ άλλο θα αδιαφορήσει. Θεωρούμε συχνά πως είναι άλογα όντα, ωστόσο, έχουν ατομικότητα, έχουν ψυχή και αισθήσεις που αγνοούμε ή θέλουμε να αγνοούμε .
Ένα από τα εντυπωσιακότερα θηλαστικά, είναι το δελφίνι. Πόσες φορές έχουμε ιστορίες που σώζουν ανθρώπους, βοηθούν ναυτικούς και καράβια; Γιατί από τα αρχαία χρόνια, το δελφίνι ήταν ιδιαίτερα σεβαστό και μάλιστα προκαλούσε την εκτίμηση των ανθρώπων; Το ζεύγος των ερευνητών Γκάντις, τονίζουν στο βιβλίο τους «Ο παράξενος edunova κόσμος των ζώων», πως υποβάλλουμε τα ζώα σε τεστ νοημοσύνης, με βάση τα ανθρώπινα δεδομένα. Αυτό είναι εντελώς άτοπο και κουτό. Καθώς ζουν σε διαφορετικές συνθήκες, έχουν διαφορετικές ανάγκες από εμάς, χρειάζονται διαφορετικές ικανότητες. Επομένως, το να τα κρίνουμε με τα ανθρώπινα δεδομένα, δεν έχει να μας προσφέρει κάτι. Στο βιβλίο τους «Πιο έξυπνα κι από τον άνθρωπο» οι σουηδοί ερευνητές Κ. Φιχτέλιους edunova και Σ. Σόλαντερ, θεωρούν ότι εξυπνάδα είναι η ικανότητα να διαφοροποιούμε, να συνδυάζουμε και να αναλύουμε, edunova να συγκρίνουμε και να αντιλαμβανόμαστε. Να προβλέπουμε τις συνέπειες μιας πράξης και να βρίσκουμε τον τρόπο να επιτύχουμε τον σκοπό μας. Αναφέρουν παραδείγματα, μεταξύ αυτών ένα με δελφίνια. Τα δελφίνια ανήκουν σε μια κατηγορία θηλαστικών που επίσημα πλέον η επιστημονική κοινότητα θεωρεί ότι ξεχωρίζει σε ευφυΐα και μάλιστα, μερικοί υποστηρίζουν ότι ίσως να είναι υψηλότερη του μέσου ανθρώπου τουλάχιστον. Ένα παράδειγμα edunova είναι αυτό δύο δελφινιών που έπαιζαν με ένα χέλι. Το χέλι ξέφευγε και κρυβόταν σε μια τρύπα στον βυθό. Τότε, ένα από τα δελφίνια έπιανε με το στόμα ένα ψαράκι με φαρμακερό κεντρί, το έχωνε μέσα στη τρύπα και το χέλι πεταγόταν έξω. Το παιχνίδι συνεχίζονταν κι όποτε το χέλι προσπαθούσε να κρυφτεί, τα δελφίνια με έξυπνο edunova τρόπο το έβγαζαν edunova από την κρυψώνα του. Το ζεύγος Γκάντις, θεωρεί πως αν εξαιρέσουμε την πιθανή μας επαφή με εξωγήινα όντα, οι πρώτες πολύπλοκες συζητήσεις με πλάσματα μη ανθρώπινα, θα είναι αυτές των δελφινιών. Τα δελφίνια έχουν μεγαλύτερο εγκεφαλικό φλοιό από τον δικό μας και τα γκρίζα edunova εγκεφαλικά κύτταρα που μας προικίζουν με ευφυΐα, είναι πιο περίπλοκα στα δελφίνια απ’ ό,τι σε μας. Το αμερικανικό ναυτικό, προσπάθησε για χρόνια edunova να αντιγράψει τις κολυμβητικές ικανότητες του δελφινιού, για να σχεδιάσει καλύτερα υποβρύχια.
Επίσης, ο εγκέφαλος των δελφινιών αποτελείται edunova από τέσσερα ημισφαίρια! Σε αντίθεση με τον άνθρωπο (δύο ημισφαίρια). edunova Το δελφίνι δεν κοιμάται ποτέ, τα τέσσερα ημισφαίρια του εγκεφάλου του επιτρέπουν να κοιμάται εναλλάξ χρησιμοποιώντας δύο ημισφαίρια την κάθε φορά. [ Blackstate.gr ]
Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ Λίλλυ, ανακάλυψε πως ο εγκέφαλος των δελφινιών δουλεύει με απίστευτη ταχύτητα σε σχέση με τον ανθρώπινο edunova (δεκαέξι φορές πιο γρήγορα!). Σε πειράματα που έγιναν, η επικοινωνία των δελφινιών μπορούσε να γίνει ανάμεσα σε μεταλλικά διαχωριστικά, ή μέσω υποβρύχιων μικροφώνων, όπου ένα δελφίνι ήταν στον Ειρηνικό κι ένα άλλο στον Ατλαντικό Ωκεανό. Συνομιλούσαν λες και ήταν κοντά και μάλιστα το ένα περίμενε να τελειώσει ο συνομιλητής edunova του πριν απαντήσει.
Πολλά πειράματα του Δρα Λίλλυ, απέδειξαν πως τα δελφίνια μιμούνται άψογα την ανθρώπινη ομιλία, ακόμη και το γέλιο . Για να το διαπιστώσει, έπρεπε να παίξει την μαγνητοφώνηση edunova που τους έκανε, στο ένα τέταρτο της ταχύτητας. Τότε το δελφίνι επαναλάμβανε τους ήχους (λέξεις ή γέλια) σε ένα υψίτονο σφύριγμα. Ανέφερε μάλιστα, πως αν το δούμε αυτό, θα μας πιάσει δέος. Κάποτε πειραματίστηκε με ένα δελφίνι με ήχους βαλμένους σε ορισμένη σειρά. Το Δελφίνι απαντούσε με τη σωστή συλλαβή και στη σωστή σειρά για μια ακολουθία edunova δέκα ήχων, κάτι εξαιρετικά δύσκολο ακόμη και για τον άνθρωπο. Καθώς η μητέρα-δελφίνι θηλάζει από 18-21 μήνες το μωρό της, ενδέχεται να του διδάσκει το σύνολο των γνώσεων και των μύθων των δελφινιών στο μεγάλο αυτό διάστημα. Υπάρχει η υπόθεση ότι ο «πολιτισμός των δελφινιών» μεταφέρει την ιστορία του προφορικά από γενιά σε γενιά, μη έχοντας γραπτό λόγο.
Οι ερευνητές Φιχτέλιους και Σόλαντερ αναφέρουν πως ενώ στα διάφορα θηλαστικά η ομιλία είναι αδύνατη, λόγω ενός ορίου κρίσιμου του εγκεφάλου, το δελφίνι edunova υπερτερεί edunova στον αριθμό edunova νευρονίων και γαγγλίων του ανθρώπου, άρα είναι ανώτερό του. Απέδειξαν, πως παίρνει τόσες πληροφορίες με την όραση και την ακ